Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Centrum för forskning om arbete och sysselsättning (WE)

Centrum för forskning om arbete och sysselsättning kallas oftast WE som är en akronym för dess namn på engelska: Work and Employment Research Centre. Huvudmålsättningen är att stimulera forskning och forskningssamarbete kring hållbart arbete och sysselsättning.

En viktig uppgift för WE är att främja forskningssamarbete över disciplin-, fakultets-, universitets- och nationella gränser. Centrat ordnar konferenser och seminarier, som utgör arenor där forskare från olika discipliner kan mötas, redovisa sina studier och få dem diskuterade, dryfta och jämföra sina frågeställningar samt undersöka vad man kan samarbeta om. WE erbjuder möjligheter till planeringsanslag för forskare som avser att söka medel för större projekt (t.ex. via Horizon 2020).

WE startade 2012 och är administrativt placerat vid Göteborgs miljövetenskapliga centrum (GMV). Det leds av en föreståndare samt en styrgrupp med personer från Handelshögskolan, Sahlgrenska akademin, Samhällsvetenskapliga fakulteten och Chalmers. Två referensgrupper finns: en lokal/regional och en nationell/internationell. 

Forskning om immigration och arbetsmarknad

WE har beslutat att under 2017 särskilt uppmärksamma frågor relaterade till immigration och arbetsmarknad. Detta kommer att ske bland annat genom att WE arrangerar en större internationell konferens på temat hösten 2017 samt genom utlysning av planeringsbidrag till forskare som vill samarbeta kring projektansökningar med den nämnda inriktningen.

Hallå där Tomas Berglund...

...föreståndare för WE – Work and Employment Research Centre som arrangerar en internationell konferens om immigration och arbetsmarknad i Göteborg den 13-15 november.

Läs artikeln
 


 

 

 

You must choose layout
Sidansvarig: GMV|Sidan uppdaterades: 2017-09-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?